Yin Yoga

  • Yin Yoga bij Natuurlijke Lifestyle Friesland:

    voel je gedragen om los te laten!

Hier kunt u lezen wat Yin Yoga is en hoe het is ontstaan. Yin Yoga is een langzame en meer meditatieve vorm van Yoga. Yin yoga onderwijs begon in de Westerse wereld in de late jaren 70, en werd opgericht door martial arts-expert en taoïstische yogaleraar Paulie Zink. Yin yoga wordt nu onderwezen in Noord-Amerika en in Europa, grotendeels te danken aan de onderwijsactiviteiten van Yin yoga-docenten Paul Grilley en Sarah Powers. Zij hebben de Tao Yoga van Zink doorontwikkeld tot een stijl gebaseerd op de Yin kant van poses. Ook hebben ze het deze naam gegeven.

WAT DOET YIN YOGA VOOR ONS LICHAAM EN GEEST?
De rustige houdingen, en de asanas’s worden voor langere tijd vastgehouden; drie tot vijf minuten. Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam gerekt,  gehydrateerd en blijven de gewrichten soepel. Zo wordt er ruimte gecreëerd in het bindweefsel en de gewrichten. Bindweefsel ondersteunt, verbindt, beschermt onze organen en geeft ons lichaam structuur. Dit bindweefsel bestaat uit vocht en kan vast gaan zitten of zoals wij dit noemen bevriezen. Dit gebeurd door signalen uit het brein. We kennen allemaal de term frozen shoulder. Door langere tijd een houding in te nemen en er aan over te geven ontstaat er rek en ontspanning. 

Mijn ervaring is dat je echt in contact komt met jezelf en je organen. De geblokkeerde gedeeltes in je lichaam gaan weer stromen met levensenergie (prana). Hierdoor ontstaat er weer harmonie op zowel geestelijk als lichamelijk vlak. De weerbaarheid zowel geestelijk als lichamelijk neemt toe en stress neemt af. Tevens ontstaat er een verjongend effect door de aanmaak van hyaluronzuur en speciale immuuncellen die worden geactiveerd. Deze effecten kunnen 6 tot 8 uur aanhouden na de oefeningen. Ook komt het vaak voor dat er emoties loskomen tijdens de oefeningen.

De kracht van de oefeningen op uw gezondheid worden pas echt duidelijk als u het dagelijks toepast in uw dag structuur. Wij geven naast Yin Yoga ook aanvullend voedingsadvies en leefstijladvies door middel van Ayurveda. Het is bij ons mogelijk om een Dosha specifiek behandelplan te volgen met de bijpassende oefeningen per Dosha. Op deze manier ervaart u nog meer gezondheidseffect en kunt u dit beter behouden.

ONZE WERKWIJZE
Allereerst kunt u een aantal online zelfscans invullen en aan mij voorleggen. Dit voor een eerste beeld. Tijdens het daarop volgende (kennismakings)gesprek wil ik graag persoonlijk uw verhaal horen. Tevens licht ik mijn werkwijze toe. Tijdens dit gesprek kunnen we ook aanvoelen of het ‘klikt’. Zelf vind ik dit een belangrijk aspect voor een goed verloop van de sessies. Vervolgens stel ik op basis van jouw verhaal een maatwerk advies op.

WILT U WEER VOLOP GENIETEN VAN UW GEZONDHEID?
Heeft u nu advies of hulp nodig en wilt u weer genieten van een natuurlijk evenwicht en gezondheid? Dan kunt u bij mij terecht voor deskundige begeleiding. Neem gerust via het onderstaande formulier contact met mij op. Ik help u graag

Neem contact op!