Burn-out voorkomen

  • Burn-Out? Somber en moe?

    Wij geven jou weer meer vuur!

Burn-out behandelen

Burn-out is dé beroepsziekte van deze tijd. Onderzoeken laten zien dat minstens één op de tien werkenden last heeft van burn-out. Als we er niet snel iets aan doen, zal over iets meer dan tien jaar een kwart van de werknemers thuiszitten of minder inzetbaar zijn. Binnen tal van sectoren ervaren mensen zoveel stress en hoge werkdruk dat het aantal burn-out gevallen flink zal toenemen. Er zijn te weinig collega’s, de eisen worden hoger en die druk wreekt zich. Maar let op: ook jongeren en studenten ervaren steeds meer (prestatie)stress- en burn-out klachten bij werk en studie.

Wat is een burn-out nu precies?

In de praktijk merkt u dat de meningen over wat een burn-out nu precies is behoorlijk uiteen lopen. Eigenlijk kan niemand echt aangeven wat een burn-out nu is. Wat we wel heel goed weten is dat een burn-out een ‘regie probleem’ is. U zult wellicht nu ook zelf het gevoel ervaren dat u de regie over uw eigen leven deels kwijt bent. Langzaam, maar zeer zeker raakt u door continue stress en spanningen onthecht van uzelf.  Uiteindelijk brandt u als het ware op: een burn-out dus. Het is vanzelfsprekend dat dit structurele, professionele hulp behoeft als u goed wilt herstellen van een burn-out. Het liefst op 100% natuurlijke basis.

Veel voorkomende situaties die kunnen leiden tot een burn-out:

  • een te hoge werkdruk
  • een slechte werksfeer
  • beperkte controlemogelijkheden
  • perfectionistisch zijn
  • geen ‘nee’ durven zeggen
  • meer doen dan u kunt
  • continu willen bewijzen

Herkent u zichzelf in een van bovenstaande situaties? En bent u daarbij vaak lusteloos, piekert u continu en slaapt u slecht? Deze onbalans in uw lichaam (en geest) uit zich vaak in hoofd- en nekpijn. Het lichaam geeft in feite aan dat u uzelf voorbij bent gelopen. Het wordt wellicht tijd om nu contact met ons op te nemen!

Burn-out is goed te behandelen

Als u in een burn-out raakt, dan is dat voor iedereen vervelend: voor uzelf, maar ook voor uw werkgever, collega’s, partner en familie. Natuurlijk herstel is dan ook  in ieders belang. Wij richten ons tijdens de consults met name op uw lifestyle en innerlijke kracht. Uw totale energievoorraad is belangrijk bij het behandelen van een burn-out. Uw lichaam en geest moeten op een natuurlijke basis weer in balans komen en blijven. Samen gaan we dit bereiken.

Neem gerust contact op

Wilt u meer weten over onze aanpak, neem gerust via het onderstaande formulier contact met mij op. Ik help u graag. Wij luisteren uitvoerig naar uw situatie en we vertellen u graag over onze mogelijkheden. Doe het!

Neem contact op!