Acerola kers extract versus Ascorbine zuur.

De waarheid over vitamine C: Ascorbinezuur versus Acerola kers

 

Je kent misschien vitamine C als een almachtige vitamine – en je hebt gelijk – maar het type dat je krijgt is waarschijnlijk verkeerd. Wat de meesten niet weten, is dat vitamine C in vele vormen voorkomt, van ascorbinezuur tot acerola-kers en het type dat u consumeert is hoogstwaarschijnlijk afval. Laten we eens kijken naar de goede (acerola kers), het slechte (ascorbinezuur) en de lelijke (waarheid) op ascorbinezuur versus acerola kers.

Waarom dan? In meer dan 90% van de supplementen en toevoegingen aan voedingsmiddelen vindt u ascorbinezuur. Wat is er mis met ascorbinezuur? Het is gemaakt van gefermenteerde maïsstroop en bevat van nature geen vitamine C.

Dat heb je goed gelezen. Ascorbinezuur is gemaakt van glucosestroop. En maïsstroop bevat van nature geen vitamine C. Wetenschappers vonden echter een manier om maïssiroop in een laboratorium te manipuleren met behulp van aceton, waardoor een reactie ontstond … en die veelgebruikte “vitamine C” zit in onze dagelijkse voeding.

Om de ongelooflijke voordelen van vitamine C te plukken, moet u vitamine C kiezen uit bronnen waar het van nature voorkomt. Hier komt Acerola kers in beeld.

Acerola (Malpighia emarginata DC) is een van de rijkste natuurlijke bronnen van ascorbinezuur en bevat een overvloed aan fytonutriënten zoals fenolenica van carotenoïden, anthocyanen en flavonoïden. Er is een toename van interesse in deze vrucht onder de wetenschappelijke gemeenschap en farmaceutische bedrijven in de afgelopen jaren. De vrucht bevat een exorbitante hoeveelheid ascorbinezuur in een bereik van 1500-4500 mg/100 g, ongeveer 50-100 keer dan die van sinaasappel of citroen. Met een reservoir van fytonutriënten vertoont het fruit een hoge antioxidantcapaciteit en verschillende interessante biofunctionele eigenschappen, zoals het bleekeffect van de huid, anti-aging en multiresistente omkering. Landen als Brazilië, die zich bewust zijn van het potentieel van het fruit, zijn begonnen met het commercieel te exploiteren en hebben een gestructureerde agro-industriële markt opgezet. Ondanks het bezit van een verrijkt voedingsprofiel met krachtige “functionele voedsel” -aantrekkingskracht, wordt acerola in een groot deel van de wereld onderbenut en vraagt om meer aandacht.

 

Productie: Ascorbinezuur vs Acerola kers

ascorbic acid vs acerola cherry
Ascorbinezuur Acerola Cherry (s)
Gemaakt van De siroop van maïs (gefermenteerd) Braziliaanse kersen
De productie Synthetisch ontworpen De landbouw
Natuurlijke vitamine C-niveaus Bevat van nature geen Vitamine C Van nature vitamine C-Dense
Oorsprong Meestal China Meestal Brazilië

Bij het vergelijken van ascorbinezuur versus acerola-kers in termen van vitamine C, is er geen vergelijking. Ascorbinezuur wordt bijna altijd synthetisch geproduceerd uit glucosestroop. Aangezien glucosestroop van nature geen vitamine C bevat, is het genetisch gemodificeerd met aceton (ja – hetzelfde spul in nagellakverwijderaar). Dit zeer wetenschappelijk (en zeer magisch) proces veroorzaakt een chemische reactie die vitamine C veroorzaakt.

Met andere woorden, ascorbinezuur is gemaakt van gemodificeerde maïsstroop. Als dat niet genoeg zorgwekkend was, werd het bijna altijd in China geproduceerd. Dit betekent dat we niet in staat zijn om te reguleren wat erin gaat, omdat het zich niet hoeft te houden aan de VS. FDA wetgeving inzake voedselveiligheid.

 

Bijwerkingen van ascorbinezuur vitamine C

why vitamin is bad for you ascorbic acid

Vitamine C in hoge doses kan schade aanrichten. Van nierstenen tot brandend maagzuur, er zijn een aantal bijwerkingen van het consumeren van veel ascorbinezuur.

Hier zijn de meest voorkomende bijwerkingen van overmatige vitamine C (als ascorbinezuur):

 • De nieren stenen
 • Hoofdpijn
 • Diarree
 • Buikkrampen voor buik
 • Brandend maagzuur

Houd er rekening mee dat dit de bijwerkingen zijn van vitamine C van ascorbinezuur. Het is niet verwonderlijk dat een vitamine die in een laboratorium is gemaakt, nadelige effecten zou hebben.

Voordelen van vitamine C (Acerola kers)

why acerola cherry is the best vitamin c

Waar te beginnen!? Vitamine C is zo goed voor je en op verschillende manieren. Je bent misschien het meest bekend met de voordelen van vitamine C in termen van je immuunsysteem, waardoor je lichaam op natuurlijke wijze ziektekiemen en virussen kan bestrijden, maar het doet ook zoveel andere dingen. Van gezondheid van de huid tot het verbeteren van het geheugen en het verminderen van het risico op hartaandoeningen, vitamine C is een krachtige vitamine waar iedereen baat bij heeft.

 • Verhoog je immuunsysteem
 • Studies tonen aan dat het kan helpen bij het voorkomen van sommige soorten kanker
 • Kan helpen bij de behandeling van sommige soorten kanker
 • Verbetering van de elasticiteit van de huid
 • Heelt wonden
 • Bestrijd ontstekingen op natuurlijke wijze
 • Helpt bij het beheersen van hoge bloeddruk
 • Verminder uw risico op hartaandoeningen (de belangrijkste doodsoorzaak in de VS en Europa)
 • Verbetering van het geheugen
 • Eigenschappen van anti-aging

kijk waarom een hoge dosis vitamine C kankercellen doodt volgens een studie van Science Daily.

 

Bestel hier ons product: Biologisch Acerola kers extract capsules